Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Een fiets op maat en afgesteld

Welke fiets past bij mij?

Een goede zitpositie op de fiets voorkomt rug- en gewrichtsklachten

Framemaat

Veel mensen vragen zich af:  "Welke maat fiets heb ik nodig". De framemaat zegt echter niet alles. Welke fiets voor u geschikt is, hangt ook af waarvoor u de fiets gaat gebruiken, en aan welke eisen de fiets moet voldoen.

Framegeometrie

De framegeometrie is nog veel belangrijker. Deze is per model verschillend en is van grote invloed op uw zitpositie (rechtop, iets voorovergebogen of zeer sportief).  

Zithouding

Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de juiste ergonomische instelling; de hoogte van het zadel, de hoogte van het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur. Met een juiste zithouding voorkomt u klachten aan schouders, polsen, rug, nek en knieën.

Proefrit

Bij Bike Totaal krijgt u deskundig advies goed over framemaat, framegeometrie en de zithouding. Maak daarna proefritten op diverse modellen en ervaar zelf de verschillen. Zo zoekt u samen de  best passende fiets uit. 

Afstellen

Na de aankoop worden voor u stuur, zadel, pedalen en handvatten goed afgesteld, zodat u heerlijk kunt genieten van vele comfortabele kilometers fietsplezier!

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen